ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

Futurehome får kontroll på strømmen

Blog Date Icon

October 30, 2022

I en stadig mer innviklet smart-hjem produktverden er det veldig lett å se seg blind på de mange forskjellige løsningene på markedet. Spørsmålene man bør stille seg er; Kan systemet prate med mine andre smarte enheter? Er systemet lett å vedlikeholde? Blir jeg låst til én enhetsleverandør, eller kan jeg koble produkter fra flere leverandører til systemet?

I disse tider er det spesielt viktig å også ha en automasjon som kan tilpasse enhetene etter dagens strømpriser. Vi tar en titt på Futurehomes smarthjem- system.

Hva er Futurehome og hvorfor bruke det?

Futurehome er et smarthjem- system. Enkelt forklart er det en plattform som kobler dine forskjellige smartenheter sammen, slik at man kan sette opp automasjoner og gjør at du kan styre huset ditt fra hvor som helst. Siden Futurehome bruker de universelle kommunikasjonsprotokollene ZigBee og Z-wave (+ integrasjoner med en haug smartenheter direkte fra appen til Futurehome) har man svært mange produsenter og produkter å velge å handle fra. Typiske enheter man ville koblet til Futurehome er lys, termostater, rellé som kan slå av og på varmtvannsbereder, stikkontakter og solskjerming.

Lys 💡

Det mest opplagte bruksområdet er lysstyring. Tradisjonelt sett ville man installert lyset der det skal være, deretter gå med en kabel innom en bryter som du deretter kan styre lyset fra. Ved å benytte en ZigBee eller en Z-wave dim/on-off “pille” som legges skjult kan du koble lyset direkte opp mot Futurehome appen. Da kan lyset styres av appen, og om du vil kan du koble den opp mot en trådløs bryter som du kan plassere hvor du vil.

Varme 🔥

For å enklere styre varmen etter forskjellige modus kan du installere termostater som prater med Futurehome. På den måten kan du sette opp en automasjon som senker varmen midt på natten og midt på dagen, slik at du ikke bruker unødvendig med strøm. I tillegg kan du koble varmtvannsberederen din til systemet, slik at du ikke varmer opp vannet unødvendig.

Solskjerming og porter ☀️

Solskjermingen kan også kobles opp mot Futurehome. Benytt trådløse brytere i hjemmet ditt sin stil til å styre solskjermingen hos deg. Du kan også programmere scenariobrytere, hvor f.eks. en “Borte”- knapp vil skjerme alle vinduene dine.

Elbil- lader 🚗

Koble din elbil- lader til Futurehome, og lad bilen når det er billigst. De aller fleste ladere som selges nå har smart- funksjoner. Snakk med oss! Vi kan hjelpe deg med å finne riktig lader.

Automasjoner ⚙️

I tillegg til enkle automasjoner som går på tid og scenario kan du også la funksjonen “Strømkontroll” ta over styringen av varmeenhetene dine. Da vil den overvåke spotpris strømprisene for ditt område, og slå av visse varmeenheter basert på dine preferanser og pris på strøm. På den måten varmer du f.eks. varmtvannsberederen på de billigste punktene i døgnet, og ikke når det er for dyrt.

I “Strømkontroll” pakken kan du også sette inn Komfort- soner som er tider på døgnet du ønsker at systemet prioriterer komfort, og ikke sparing. Du kan faktisk benytte Futurehome.io sin egen Strømkalkulator for å se hvor mye du kan spare ved å benytte dette systemet.

Smarthus for nybygg 🏠

Vi har kommet til et punkt i nyutbygging av boliger at det forventes smarthusløsninger av noe slag. Futurehome gjør det lettere for deg som utbygger å sørge for at tjenestene som leveres med bygget fungerer og brukes riktig, og samtidig snakker med det helhetlig systemet for boligkomplekset.

Her kan du velge hvor “smarte” hjemmene du bygger skal være. Alt fra lys og varme til adgang og sensorer kan installeres og legges i appen.

Her er en oversikt over de forskjellige tjenestene for nybygg Futurehome kan levere med Eiklid & Ekdahl Elektro som installatør.

Få opptil 15 000,- i støtte fra Enova

Ved å benytte strømsparende smarthus- systemer kan du få opptil 10.000,- i støtte fra Enova. Dersom du i tillegg legger til en smart varmtvannsbereder kan du motta ytterligere 5.000,- i støtte.

Du kan lese mer om hvilke støttetiltak Enova tilbyr for privat- boliger her: https://www.enova.no/privat/alle-energitiltak/

Her er prosessen for hvordan du får støtte fra Enova:

Hvordan installere Futurehome Smarthussystem

Dersom du allerede har Zigbee eller Z-wave smarthuskomponenter, og kun ønsker å flytte disse til Futurehome trenger du kun deres smart- hub. Denne kan du kjøpe og sette opp helt selv.

Ønsker du derimot å bygge eller gjøre om huset/leiligheten din fra dum til smart må du ha en autorisert El- installatør for å gjøre jobben. Vi i Eiklid & Ekdahl Elektro har mange års erfaring med å bygge større smart- hjem systemer, og kan prosjektere og installere det perfekte smarthjemmet- eller kontoret for deg. Ta kontakt med oss for å begynne reisen med å gjøre ditt hjem smart!